Sadržaj se učitava

Smart Home - Vaša pametna kuća
Pozovite nas
+381606428917
Radno vreme
9.00 - 18.00
Kralja Petra I br.55
Batocina

Ušteda

Jedna od beneficija SMART HOME sistema, a možda i najvažnija svakako je štednja novca, koja se postiže pametnim korišćenjem i manipulacijom uređaja u kući. Tome doprinosi upravljanje svim električnim aparatima u domu, što podrazumeva uključivanje ili isključivanje svih uređaja priključenih na električnu mrežu. Grejalica, lampa, šporet, automat za kafu, bojler su samo neki od aparata kojima možete upravljati samo jednim klikom na pametnom telefonu ili tabletu.
Mašina za veš ili sudove, kao i bojler mogu se programirati za automatsko uključivanje u “režim štednje”, tj. u interval jeftine tarife (naravno ručno uključivanje se može isvršiti uvek nevezano za reprogramirani automatski start), dok se automatsko uključivanje aparata za filter kafu i tostera može smestiti u programski scenario „dobro jutro“, a automatsko isključivanje šporeta u programski scenario “izlazak iz kuće”.

Osim ovoga, upravljanje klimatizacijom ili grejanjem jedan je od najvećih generatora ušteda u sistemu SMART HOME.
Hlađenje kuće ili njeno zagrevanje vršiće se onda kada vi to želite, bili kod kuće ili ne. Ne morate više brinuti o uzaludnoj potrošenoj energiji, sada samo jednim klikom isključujete i uključujete klimu ili grejanje i utičete na visinu računa.
Procenjene uštede u potrošnji električne energije koje se u „režimu štednje“ ostvaruju kreću se od oko 30% na grejanju u zimskoj sezoni, a do preko 50% na hlađenju u letnoj sezoni, u zavisnosti od vremenskih prilika i koeficijenta termičke izolacije objekta.